keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Oma lehmä ojassa?

Ojassa ei sentään tainnut yksikään lehmäparaatin lehmistä käydä. Seinäjoen kadut ja Lakeuden puiston ne kuitenkin valtasivat satojen isäntien ja emäntien kanssa. 
 
 
Eläkeliiton kesäjuhlien aattopäivä 2.6. huipentui ennennäkemättömään lehmäparaatiin. Paraati lähti matkaan Seinäjoki Areenan edestä ja kulki pitkin kirkkotietä, josta lehmät siirtyivät laiduntamaan Lakeuden puistoon.
 
 
 
Lehmäparaatin järjestämisestä vastasi Eläkeliiton Etelä-Pohjanmaan piiri ja Eloisa Ikä -ohjelmaan kuuluva Elämää Käsillä -projekti:
 
- Tunnelma oli mahtava! Lehmäparaati asteli suljettua katua pitkin, lehmänkellot ja hanurit soivat, lehmipaimenet huutelivat. Ihmisiä oli kadunvarret täynnä, valokuvaamassa ja hurraamassa. Kiitos kaikille paraatissa olleille, te teitte tämän mahdolliseksi! Tunnelmoi Marika Sarha, projektipäällikkö Elämää Käsillä -projektista.
 
Kuvaaja: Maarit Kytöaho
 
 
Lehmiä olivat taiteilleet Eläkeliiton piirien ja yhdistysten väki. Joukossa oli myös muiden innokkaiden käsityöläisten tuotoksia. Toinen toistaan upeampia käsityön taidonnäytteitä ja mielikuvituksen tuotteita on nähtävillä vielä kesäkuun lopulle saakka: 
 

  • Seinäjoen Taidehallissa 28.6 asti 
  • Apila-kirjastossa 29.6 asti.
Tässä kuvakokoelmassa muutamia tunnelmapaloja paraatista (kuvaajana Taisto Hietamäki):
 
Kuvassa Kauko Breilin. Osuuskunta Yhteisjuustolan toimitusjohtaja v. 1970-92.
 


Elämää Käsillä -projektin Facebook-sivuilla voi käydä äänestämässä suosikkilehmäänsä 3.6-29.6. välisenä aikana. Komein lehmä palkitaan.
 
 
Lehmäparaatista uutisoitiin mediassa:
 
Sanomalehti Ilkka kirjoitti paperilehteensä ison artikkelin. Sähköiseen lyhempään juttuun pääsee tästä linkistä.
 
Yle Areenasta on katsottavissa Eläkeliiton Elämää Käsillä -projektin Marika Sarhan haastattelu tästä linkistä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti