torstai 4. kesäkuuta 2015

Väkevää vaikuttamista

Liittokokous ja kesäjuhlat huipentuivat päätösjuhlaan torstaina 4.6.

Juhlan kulkua tahditti Seinäjoen Rautatieläisten soittokunta johtajanaan Arto Panula. Juhlan avasi ortodoksinen litania ja Metropoliitta Elia papiston avustamana.



Kirkkoherra Jukka Salon saatesanojen jälkeen tuore puheenjohtaja Eeva Kuuskoski tervehti puheessaan juhlayleisöä. Hän toivoi olevansa Eläkeliiton kanssa rakentamassa yhteiskuntaa, jossa vanhenemista ei nähdä taakaksi vaan vahvuudeksi ja elämän täydentymiseksi.



Juhlapuheen piti filosofian tohtori, emeritus maaherra Eino Siuruainen. Hän puhui siitä, kuinka tarvitaan väkevää vaikuttamista, ystäviä ja toinen toisiamme.



- Eläkeliiton vahvuus perustuu koko maan kattavaan ja moninaiseen toimintaan. Kannamme suurta kansallista tehtävää, totesi Siuruainen.

Eino Siuruainen kuvasi sota-ajan sukupolven kohtaamia niin yhteiskunnalliseen kuin henkilökohtaiseen elämään vaikuttaneita tapahtumia monesta näkökulmasta. 

- Muistan, kun naapurin tyttö sanoi äidilleen: "Mennään katsomaan onko yhtään palaa leipää jäljellä". Olemmeko riittävästi miettineet, miten tuon ajan elämä vaikuttaa nykyiseen yhteiskuntaan ja elämäämme, kysyi Siuruainen puheessaan.

Vaikuttavan juhlapuheen jälkeen juhlayleisö pääsi nauttimaan pohjanmaalaisesta kulttuuriosaamisesta. Esitys "Merestä noussut maakunta" tehtiin ainoastaan kesäjuhlia varten. Kuvaelmassa vanha, viisas isoäiti jakoi viisauttaan ja historiatietouttaan eteenpäin. Käsikirjoituksesta ja musiikista vastasi Jussi Asu ja ohjauksesta ja lavastuksesta Eija-Irmeli Lahti. Reilun sadan esiintyjän joukko oli tullut mukaan koko maakunnan alueelta.





Juhlan päätteeksi kokousnuijan luovutti Eläkeliiton Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Merja Uusitalo Keski-Suomen piirille. Liittokokous järjestetään seuraavan kerran vuonna 2018 Jyväskylässä. Liput poistuivat Seinäjoen Rautatieläisten soittokunnan ja yleisön saattelemina.


Kuvassa Merja Uusitalo (vasemmalla), juontajana Paula Takala (keskellä) ja Keski-Suomen piirin pj. Yrjö Määttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti