torstai 4. kesäkuuta 2015

"Laula kanssain" - tunnelmia harjoituksista

Kesällä 2016 järjestettävien Joensuun Laulujuhlien harjoitukset kokoontuivat Seinäjoki Saliin. Kuorot ovat harjoitelleet kolme kappaletta. 
 
- Neljät tai viidet harjoitukset on tätä varten oltu. Kyllä on kovasti harjoiltu, kommentoivat aktiiviset kuoroharrastajat.
 
- Kuoroharrastuksessa hienointa on me-henki. Laulaminen merkitsee meille kaikkea. Laulu on ollut monelle tapahtumaan osallistuvalle elämäntapa nuoresta saakka.


 
Reilun tunnin kestävän harjoituksen aikana kuorojohtaja Arto Risku kokoaa soivan ja moniäänisen kokonaisuuden suurkuorokokoonpanoksi torstain Juhlajumalanpalvelukseen. 
- Tämä on mielenkiintoista, Risku kommentoi odottavaisena juuri ennen harjoitusten alkua. Vaikka entisellä Ilmajoen Musiikkiopiston rehtorilla on takana monen vuosikymmenen kokemus kuorojohtamisesta, uusi kiinnostaa aina.
- Vastasin "ilman muuta", kun kysyttiin mukaan.

Kuoronjohtaja Arto Risku harjoituksissa
 
 
Eläkeliiton Pohjois-Karjalan piiri järjestää ”Laula Kanssain” -laulujuhlat kesällä 2016. Tapahtumaan odotetaan yli 2000 laulajaa. Laulujuhlien tuottaja Markku Sivonen kertoo:

- Nyt suurkuoro-ohjelmaa ja sovituksia on ajateltu myös äänissä laulavia kuoroja ajatellen. Laulujuhlien ekumeenisessa päätöshartaudessa ovat lisäksi hengelliset laulut esillä ja niitä kuullaan tänään täällä liittokokouksen Juhlajumalanpalveluksessa.

Laulujuhlista, ohjelmasta ja ilmoittautumisesta saa lisätietoa sivuilta
http://pohjois-karjala.elakeliitto.fi/el-+laulujuhlat/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti