keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Eeva Kuuskoski



Eeva Kuuskoski liittokokouksessa 3.6.2015
Kuuskoski kertoo ottavansa puheenjohtajuuden vastaan innostuneesti, mutta näkee tehtävän myös vaativaksi kaikessa monimuotoisuudessaan. Hän haluaa herkällä korvalla kuunnella kentän ääntä ja viestejä järjestön kehittämisessä. Hän sanoo olevansa "kovapäinen", mutta haluaa ehdottomasti keskustella ennen päätöksentekoa järjestökentän kanssa.

Kuuskoski tunnistaa järjestökentän haasteet. Niihin kuuluvat muun muassa rahoitukseen ja avustuksiin liittyvät linjaukset ja omarahoituksen järjestäminen. Uusi puheenjohtaja arvostaa vapaaehtoispohjalta tehtävää järjestötyötä. Hän haluaa tukea ja kannustaa, sekä kehittää kannustusjärjestelmiä vapaaehtoistoimintaa tekevien tueksi.

Edunvalvonta ja lainsäädäntöön liittyvät seikat ovat erittäin tärkeitä järjestötoiminnassa. Kuuskoski toivoo, että koko yhteiskunnassa ikäihmisiin ja ikääntymiseen asennoiduttaisiin myönteisemmin. Eläkeläisenä elämä ei suinkaan pääty, vaan vanheneminen on elämän täydentymistä.

- Ennen meillä oli kolme sukupolvea. Nykyään meitä on jopa viisi sukupolvea, kun elinikä ihmisillä on pidentynyt. Koko yhteiskunnan tasolla pitäisi saada ihmiset ymmärtämään paremmin toisiaan yli sukupolvien.

Elämänsä kolmeksi huippuhetkeksi Kuuskoski mainitsee ajan lääkärinä, eduskunnassa toimimisen ja järjestötyössä vaikuttamisen. Kaikkein tärkeimmäksi hetkeksi hän kuitenkin nostaa tyttärensä syntymän.

Yksinäisyys on tämän päivän kipeä ongelma.
- Meidän pitäisi tehdä kaikki voitavamme, jotta kenenkään ei tarvitsisi olla tahtomattaan yksin. Tässä työssä Eläkeliitolla on monia auttamisen ja tukemisen mahdollisuuksia. Ihmisiä on kutsuttava mukaan.
 
Edellisen kauden puheenjohtajana toiminut Hannes Manninen onnittelee seuraajaansa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti